10 фільмів для переглядів усією ім'єю

Автор: Ira Stashko
10 фільмів для переглядів усією ім'єю

Що переглянути ввечері разом усією сім'єю, щоб було цікаво і дорослим, і малечі? Наша команда ВудЛенд підготувала 10 фільмів, які вам сподобаються.

1. Кролик Петрик і Кролик Петрик-2

Рік виходу: 2018, 2021, Австралія, США.

Сюжет: Маленький пустотливий кролик Петрик живе разом з трьома сестричками і мамою в глибокій норі, розташованій у казковому лісі. Його мама кролиця, пані Жозефіна, володіє невеликим торговим магазинчиком і продає товари, необхідні для місцевих жителів. Овочі мама кролиця «позичає» у фермера МакГрегора, який не бажає ділитися врожаєм з лісовими мешканцями, а навпаки, мріє про пироги з кролятиною. І тоді пухнасті вирішують дати відсіч безжальному фермерові ...

2. 101 далматинець

Рік виходу: 1996, США.

Сюжет: Лондон напередодні Різдва. Підла і підступна лиходійка Круелла Де Віль вирішує пошити собі шубу з шерсті далматинців. Такий вона захотіла різдвяний подарунок. Для цього всього треба 99 маленьких цуценят. Тим часом, господар далматинця Понго зустрічається з господаркою собачки Перити — ось так і складаються дві пари. У чотириногих і плямистих народжується потомство - милі та чарівні малюки. Вони-то і стають мішенню Круелли.

3. Меррі Поппінс повертається

Рік виходу: 2018, США, Великобританія.

Сюжет. Минуло вже 25 років з того часу, як брат і сестра Майкл і Джейн Бенкси були малюками-непосидами і вірили у диво та чудеса. Зараз у лондонському будинку росте наступне покоління сім'ї – троє дітей Майкла Аннабель, Джон та Джорджі. Мама юних створінь померла рік тому. Батько змінив професію художника на роботу касиром, загруз у боргах та рутині. Бенкси ось-ось втратять дім. У цей момент і з'являється няня Мері Поппінс. За 25 років вона не змінилася.

4. Помста пухнастих/Месть пушистых

Рік виходу: 2010, США, ОАЕ.

Сюжет: Забудовник Ден Сандерс має показати своєму босу Нілу підготовлену для будівництва котеджного містечка земельну ділянку. Для цього всього й треба, що вирубати ліс. Затія пустити ліс під пилки не подобається нікому - ні синові Дена, ні його дружині. А вже мешканці лісу — скунси, тхори, борсуки, ведмеді взагалі починають партизанську війну за свої квадратні метри. Вони будуть жорстокі, нещадні, пекельно винахідливі. Тільки так вони мають шанс вистояти в цій боротьбі. А Дену доведеться багато чого зрозуміти.

5. Пригоди Паддінгтона

Рік виходу: 2014, Великобританія, Франція, США, Китай.

Сюжет: Паддінгтон – дуже ввічливий ведмідь із диких лісів Південної Америки. У лісі добре, але хочеться й подивитися світ. Ведмедик збирає валізу, одягає капелюх і опиняється в Лондоні. На вокзалі милого пушистика помітили містер та місіс Браун. Ярличок «Будь ласка, пригляньте за цим ведмежатком. Заздалегідь дякую Вам. Тітка Люсі» зробив свою справу - пара бере його до свого дому. Паддінгтон поступово звикає до нових умов побуту.

6. Хроніки Нарнії: лев, чаклунка та чарівна шафа

Рік виходу: 2005, США.

Сюжет: Захопившись грою в хованки, маля Люсі забирається в шафу, що стоїть у дальній кімнаті будинку. Пробираючись через шуби до стіни, вона опиняється у чарівній країні, заваленій снігом. Тут вона знайомиться з фавном, який розповідає, що вже сотню років у Нарнії, а так називається ця країна, немає тепла. Владу захопила Біла Чаклунка, і панує холод. За легендою, її позбавлять трона двоє синів Адама та дві дочки Єви. А ще на дітей чекає знайомство з мудрим левом Асланом. Настане битва!

7. Аліса в країні чудес

Рік виходу: 2010, США, Великобританія.

Сюжет: Алісі Кінгслі вже 19 років. Дівчина і забула зовсім про чудеса, що трапилися з нею багато років тому. Вона повинна думати про своє майбутнє та спадщину, вийти заміж. Пропозиція руки та серця вже є. Наречений, звичайно, некрасивий і трохи дурний, але... пропозиція прийнята, на радість батьків. Різноманітність у цю рутину вносить Білий Кролик, що поглядає на годинник, одягнений у камзол. Послідувавши за ним у нору, Аліса опиняється в тій самій Країні Чудес.

8. Чарлі і шоколадна фабрика

Рік виходу: 2005, США.

Сюжет: Сім'я славного хлопчика Чарлі Бакета жила бідно і надголодь. Дірявий дах та порожні тарілки, от і весь побут. Коли батька Чарлі звільнили з роботи, стало зовсім погано і туго. Шанс на маленьке диво з'являється, коли власник місцевої кондитерської фабрики, що славиться найсмачнішим шоколадом, проводить лотерею, ховаючи п'ять золотих квитків у плитках шоколаду. Щасливчику, який купив таку насолоду, відкрито шлях на фабрику. За можливість подивитися на дива, що там творяться, багато хто готовий буквально очі подряпати. Серед поцілованих удачею був і наш Чарлі.

9. Пітер Пен

Рік випуску: 2003, Великобританія.

Сюжет: Чарівна країна Нетландія, тут живуть діти, що не старіють, що борються з підступними лиходіями. У цей край чаклунства потрапляють звичайні лондонські підлітки — дівчинка Венді та її брати Майкл та Джон. Вони навчаться літати і зустрінуть шляхетного Пітера Пена та його заклятого ворога Капітана Крюка та його піратів. А Капітан нагадає лондонським дітям когось дуже знайомого. Дивовижні пригоди ще більше здружать наших героїв.

10. Круїз в джунглях

Рік випуску: 2021, США.

Сюжет: Вчена Лілі Хоутон провела дослідження, присвячене міфічному Дереву життя, але Королівська наукова спільнота не вірить результатам її роботи. Жінка переконана, що квітки цієї рідкісної рослини, названі «Сльози місяця», зроблять справжню революцію в медицині. За допомогою свого брата Макгрегора Лілі викрадає старовинний артефакт, який має вказати місце зростання Дерева, і вони вирушають в експедицію Амазонією. У цьому дикому, незвіданому та мальовничому світі героям потрібен досвідчений провідник, і їм стає капітан туристичного судна Френк. Щоб дістатись мети, відчайдушній компанії доведеться пройти безліч випробувань, зіткнутися з небезпеками та стати справжньою командою.

Гарного перегляду і багато сімейних теплих вечерів.

WoodLand. Спогади назавжди❤️