Переваги дерев'яних іграшок: 5 причин чому обрати саме такі

Автор: Ira Stashko
Переваги дерев'яних іграшок: 5 причин чому обрати саме такі

- Корисна, - зазвичай саме таку задачу ми ставимо для дитячої іграшки. Тож ми задали собі питання "Яка іграшка є корисною і цікавою для дитини? Яка максимально сприяє її розвитку? Що рекомендують дитячі психологи і логопеди?" - і всі відповіді приводили нас до іграшок з природніх матеріалів.

Наводимо 5 важливих переваг дерев'яних іграшок, які СПРИЯЮТЬ розвитку дитини.

1.Навички взаємодії

Оскільки іграшки беззвучні, вони заохочують дітей взаємодіяти. Коли діти починають озвучувати процес гри, вибудовують свою комунікацію.

2.Розвиток уяви

Простота дерев'яних іграшок розвиває уяву дитини, надихаючи вигадувати різні сюжети та сценарії гри. Такі іграшки вчать дитину розмірковувати та концентруватися, а також розвивають навички осмислення, адже на відміну від модних високотехнологічних іграшок, розроблених так, що вони відволікають і дратують дитину, надаючи на неї сильний емоційний вплив.

02_10_2021_ninekids135647

3.Розвиток дрібної моторики

Ніщо так не допоможе розвитку дрібної моторики вашої дитини, як ігри в дерев'яні кубики, сортери, лабіринти, шнурівки та збирання конструкторів. Безцінні когнітивні навички для малюка допоможе придбати, наприклад, веселка, яка є найпростішим конструктором, який навчає дитину спостерігати, зіставляти, порівнювати, а також тренує пам'ять і увагу.

4.Розвиток просторового мислення

Розвинути навички просторового мислення дітям допомагають дерев'яні конструктори різного ступеня складності, а також сортери та балансири.

2021_09_04_Nine0882

5.Розвиток комунікаційних навичок

А чи знали ви, що друга основна причина проблем із промовою дітей (зауважимо, вона йде одразу після проблеми зі здоров’ям під час вагітності і родів) – це відсутність спілкування у сім'ї.

Деякі батьки впевнені, що з дитиною говорити не треба, а з мовчуном навіть простіше. Багатьом набагато простіше купити планшет чи включити дитині мультфільми, ніж запитати дитину, як минув день. За такою сценарію дитина просто не вміє висловлювати свою думку.

Завдяки простим іграшкам дитина вчиться самостійно створювати свою історію і озвучувати її. А  якщо до її гри додати ще когось з дорослих, то ми підтягуємо ще й діалог.

Саме тому нам було важливо створювати іграшки ВудЛенд з природніх матеріалів і простими у використанні, аби дитина могла комфортно розвиватись.

WoodLand. Спогади назавжди❤️